Er zijn vele programmeurs en developers maatschappelijk actief die zich zorgen maken over de grote problemen waar Nederland mee worstelt. Developers die elke dag ontwikkelen aan applicaties, websites, systemen en platformen. Programmeurs die elke dag ontwikkelen met Java, PHP en .net c# zijn wel eens toe aan wat nieuws.

Hoe zou het zijn als een developer Nederland regeert?

Als programmeur denk je vaak logisch en in verbanden en weet je vaak hoe je systemen moet opzetten. De grote problemen bij de IT-afdelingen van de Belastingdienst en andere overheidsorganisaties zouden goed kunnen worden opgelost met een premier aan het roer in het land die kennis van zaken heeft en die weet hoe de Devops hazen lopen in de markt.

Wat betekent eigenlijk de term minister president? 

Wel interessant om te weten is dat de benaming minister-president een samenvoeging is van 'minister', dat betekent eigenlijk dienaar van de koning, en 'president' dat voorzitter betekent. Voel jij je als programmeur ook een minister een dienaar van de code zodat mensen gelukkig, efficiënt en zonder kopzorgen gebruik kunnen maken van high traffic websites en applicaties? Solliciteer voor minister-president zou ik zeggen.

Wat is het verschil in functie tussen een developer een premier? 

Als premier ben jij de voorzitter van de ministerraad, je zorgt voor de coordinatie tussen de premier en het regeringsbeleid. Je bent de eerste onder de gelijken en je hebt een sturende rol. Als lead developer Java of .net C# heb jij vaak ook een sturende rol. Je zorgt tussen de developers voor een sturende rol om zo het beleid en de doelstellingen van de onderneming of organisatie te realiseren.

Werkt de premier van Nederland, Mark Rutte, agile? 

Wij weten het niet zeker bij Multiplied, maar grote kans dat Premier Mark Rutte ook Agile of in ieder geval heel taakgericht werkt. Dus mocht je er als programmeur na het lezen van dit leuke verhaal over denken om premier te worden, ga ervoor! Zo te lezen zijn er veel overeenkomsten met het vak van een minister president. Het land roept u 'bescherm de code!'.

 

Terug naar overzicht