Systeembeheerder vacatures

Houd jij ervan om op dagelijkse basis problemen te voorkomen? Heb jij affiniteit met het reilen en zeilen binnen een ICT-omgeving? Neem jij het initiatief bij technische calamiteiten? Ga dan aan de slag als Systeembeheerder! Ben je er nog niet helemaal over uit? Lees dan eens verder en kom er achter wat het inhoudt om als Systeembeheerder te werken!

Wat doet een Systeembeheerder eigenlijk?

Als Systeembeheerder ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van de ICT-omgeving, en op dagelijkse basis houd jij je bezig het beheer van zo’n ICT-omgeving binnen een bedrijf. Jij treedt handelend op om complicaties, netwerkproblemen en andere problemen op te lossen. Je verhelpt dus storingen, je bent alert in het signaleren en voorkomen van storingen. Nog een aantal werkzaamheden die jij zal gaan doen als Systeembeheerder: het verzorgen van back-ups, onderhoud plegen aan de servers en het verzorgen van de beveiliging van de systemen, als ook het updaten van software en besturingssystemen.

Wat heb je nodig om Systeembeheerder te worden?

Ambitie om Systeembeheerder te worden? De weg daarnaartoe is door een hbo of wo opleiding in (Technische) Informatica te behalen. Mbo opleiding is ook mogelijk, denk dan eens aan Systeembeheer of Netwerkbeheer. Wil je je laten om- of bijscholen? Of vind je het prettig om gewoon een cursus te volgen? Ook dat zal je kunnen helpen om binnenkort als Systeembeheerder aan de slag te gaan. Een opleiding/cursus die je kan volgen, die ook internationaal erkend zijn: CompTIA Network+, CompTIA Server+, Cisco en Microsoft certificeringen. Hoe mooi een diploma ook is, ervaring is echt een bewijs van de benodigde kunde als een systeembeheerder.

En wat verdient een Systeembeheerder precies?

Het salaris dat jij als Systeembeheerder gaat verdienen hangt echt van je niveau af. Ben je een junior Systeembeheerder, dan mag je een salaris verwachten tussen de €2.500,- en €2.800,-, de medior verdient ongeveer €700 meer en wanneer je senior Systeembeheerder bent, kan je tegen de €4.200,- verdienen. Zoals altijd speelt hier ook de opleiding een rol. Wil je goed beslagen ten ijs komen? Bereid je hier voor op het sollicitatiegesprek!

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!

Ben jij nu enthousiast geworden om een baan als systeembeheerder te vinden? Multiplied helpt je graag aan een nieuwe uitdaging! Puttende uit een rijke bron aan opdrachtgevers en bedrijven regelen we voor jou een aantal gesprekken. Neem daarom contact met ons op, of neem alvast een kijkje bij de vacatures.