Netwerkbeheerder vacatures

Ben jij perfectionistisch, punctueel en idealistisch? Herken jij je in deze eigenschappen? Dan zal een functie als Netwerkbeheerder jou goed kunnen passen. Vind hier de vacature  die bij jou past.

Welke vaardigheden moet je allemaal hebben als Netwerkbeheerder?

Als Netwerkbeheerder moet je beschikken over een analytisch denkvermogen, moet je goed om kunnen gaan met details en aan de hand daarvan een kundig oordeel vormen. Het is niet altijd een 9-5 baan, daar dien je flexibel mee om te gaan. Je werkt met duidelijke doelen, is er een storing? Dan moet deze zo snel mogelijk opgelost worden. Jij staat je mannetje (of vrouwtje). Leergierigheid is een niet te missen eigenschap voor de Netwerkbeheerder, gezien de netwerken en technologieën zich razendsnel blijven ontwikkelen, is het van wezenlijk belang dat je mee gaat met de ontwikkelingen van deze én de komende tijden. Wil je Netwerkbeheerder worden? Behaal dan een bachelor- of masterdiploma in computerwetenschappen of informatica en behaal certificaten als CCNA en Network+ van CompTIA.

Wat zijn de taken van een Netwerkbeheerder?

Als netwerkbeheerder ga jij zorg dragen voor het beheer, maar ook voor de beveiliging van een computernetwerk. Jij zal verantwoordelijk zijn voor het oplossen van problemen en storingen, jij draagt zorg voor de technische verbindingen en je gaat gebruikers die van het netwerk gebruikmaken, helpen. Soms ben je als Netwerkbeheerder ’s avonds of ’s nachts aan het werk, wanneer je opgeroepen wordt om het een en ander op te lossen, aan te passen of te vernieuwen binnen de bestaande netwerkinfrastructuur. Het is dus jouw taak dat je een netwerk zó installeert dat gebruikers ermee kunnen werken en jij gaat het netwerk zodanig onderhouden dat dit netwerk beschermd zal zijn tegen aanvallen van buitenaf zoals virussen en hackers.

Hoeveel verdient een Netwerkbeheerder?

Als Netwerkbeheerder ga je een salaris verdienen variërende tussen de €3.120,- en €4.225,-. De hoogte in salaris verschilt en is afhankelijk van de geografische ligging, je opleidingsniveau, je carrière niveau, het bedrijf waar je aan de slag gaat en het dienstverband dat je aangaat.

Past het beroep van Netwerkbeheerder bij jou?

Wil je gaan werken als Netwerkbeheerder? Begin jouw zoektocht naar Netwerkbeheer bij Multiplied! Controleer vandaag nog ons huidige aanbod, dan nemen we contact met jou op en gaan we kijken hoe jouw profiel en wensen aansluiten met de vacature. Of heb je interesse in meerdere vacatures en bedrijven? Ook dat kan! In een persoonlijk gesprek  gaan we daar graag met jou op in.