Online marketeer vacatures

Wil jij jouw kennis en vaardigheden inzetten om online doelstellingen te bereiken? En ben jij een strateeg met passie voor digitale marketing? Als Online Marketeer ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van digitale marketingstrategieën. Word jij daar nou helemaal blij van? Lees dan gauw verder!

Wat doet een Online Marketeer?

Als Online Marketeer houd jij je bezig met het vermarkten van producten en/of diensten op het internet. Daarom het woord ‘Online’ in ‘Online Marketeer’. Je gaat je dus bezighouden omtrent het stimuleren van de verkoop van het product of dienst van het bedrijf waar je voor werkt. Naast Online Marketeer zal je de synoniemen Digital Marketeer en Internet Marketeer tegenkomen. Begrippen als SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) hebben overlap met het beroep van Online Marketeer, en het komt dikwijls voor dat Online Marketeers zich profileren alszijnde SEO of SEA specialisten, omdat hetgeen je doet overeenkomt met de beroepen.

Wat maakt een Online Marketeer?

Om een Online Marketeer te worden is het goed om een opleiding te volgen binnen marketing, communicatie of digitale media of een opleiding in die richting met overlappende componenten. Maar onderwijs is niet alles, al is het een degelijk begin. Ervaring hebben is ook erg belangrijk. Ervaring kan je op doen door eerst te werken als assistent marketeer, of probeer dit op te doen door in een andere marketing- of communicatie gerelateerde functie eerst te gaan werken. Als Online Marketeer is het razend belangrijk dat je een uitstekend netwerk hebt of opbouwt, zodat je goede contacten hebt binnen de branche waarin je actief bent. En zoals iedere professional is het belangrijk om goed op te hoogte te zijn van de ontwikkelingen in het vakgebied waarin je actief bent, dus zorg ervoor dat je je door ontwikkelt met de ontwikkelingen en trends op het gebied van online marketing en zorg ervoor dat jij jezelf blijft trainen en cursussen blijft volgen in jouw expertisegebied.

Wat verdient een Online Marketeer?

Als Online Marketeer ga jij zo tussen de €2.400,- en €3.245,- verdienen. Kom je van de universiteit af, dan zal je na verloop van tijd hoger in salaris komen te zitten dan wanneer je van het mbo af komt. Ervaring zal ook van invloed zijn op je salaris. Daarnaast is je dienstverband ook van invloed op je uiteindelijke salaris.

Vind jouw droombaan via Multiplied

Wil jij binnenkort beginnen als Online Marketeer? Jouw zoektocht stijgt naar bizarre hoogte wanneer je via Multiplied solliciteert! Bij Multiplied ben je aan het juiste adres om snel aan een super interessante, nieuwe uitdaging te komen, dus waar wacht je nog op! Klik op deze knop en solliciteer! Of check hier de beschikbare vacatures.