IT support vacatures

Wil jij een cruciale rol spelen in het efficiënt laten verlopen van een organisatie op technisch gebied? Draai jij je hand niet om voor lastige en minder lastige klantvragen? Als IT support ben jij dé schakel tussen technische componenten en de klanten. Dus ben jij sociaal aangelegd en heb je een hart voor om klanten te ondersteunen? Solliciteer dan direct op een IT support vacature!

Wat zijn de vaardigheden van een IT supporter?

Een IT support is dé verbinding tussen de technische infrastructuur van een bedrijf en de eindgebruikers. Jij als IT supporter bent snel en effectief in het handelen bij technische problemen, zodat de eindgebruikers zonder teveel oponthoud verder kunnen. Jij bent proactief in je werk en je houdt je bezig met het verbeteren en optimaliseren van de technische infrastructuur. Waar je dan aan moet denken? Aan het uitvoeren van het systemenbeheer bijvoorbeeld, het updaten van software en het waarborgen van de integriteit van gegevens. Hierdoor kan je mogelijke problemen voorkomen.

Hoe word je IT support?

Door het volgen van een mbo opleiding ICT word je al gauw opgeleid tot IT support. Daarnaast de opleiding Medewerker ICT Support, Software Developer en Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT kan je ook volgen. Als je IT support wil worden, moet je de nodige technische kennis in huis hebben. Ook moet je snel kunnen schakelen tussen verschillende taken en prioriteiten, en dien je in staat te zijn om onder druk te kunnen werken. Je moet een teamspeler zijn, omdat je door de dag heen met verschillende afdelingen in contact zult staan. Als laatste, wat niet ontbreken mag, is dat je leergierig mag zijn, altijd op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends en technologieën en bereid te zijn om nieuwe vaardigheden machtig te worden.

Wat gaat een IT support verdienen?

Als toekomstig IT support ga jij straks tussen de €2.390 en €3.235 verdienen. Als je echt wilt voorsorteren in de hogere segmenten van salaris als IT supporter, dan is het verstandig om een hbo studie af te ronden. Gemiddelden tonen aan dat personen met een afgeronde hbo opleiding procentueel een stuk meer verdienen dan met een mbo of vmbo opleiding.

Vind jouw droombaan via Multiplied

Ben jij enthousiast geworden en wil jij binnenkort beginnen als IT support? Multiplied helpt je bij de zoektocht naar deze nieuwe uitdaging! Neem daarom snel contact met ons op, of neem alvast een kijkje bij de vacatures.