Data engineer vacatures

Verdiep jij je graag in databeheer en verschillende datamodellen? Vind je het geweldig om bezig te zijn met veel data en kun je creatief nieuwe ideeën uitwerken? Dan is de functie Data Engineer perfect voor jou! Tegenwoordig is er een overvloed aan data van verschillende bronnen. Aan jou de taak om structuur te geven aan al deze data. Aan de slag gaan als Data Engineer? Vind de Data Engineer vacature bij Multiplied!

Wat is een data engineer?

Een data engineer is iemand die data verzamelt van verschillende bronnen en de data vervolgens transformeert zodat deze overzichtelijk en bruikbaar is. Een data engineer verzamelt en verwerkt dus data en formatteert deze op een dusdanige manier dat de data bruikbaar is om besluitvorming op te baseren.

Wat doet een data engineer?

Als Data Engineer organiseer je data uit diverse databases, door gebruik te maken van Business Intelligence. Je creëert bijvoorbeeld een script of een algoritme om beschikbare data te organiseren. Omdat data tegenwoordig uit veel verschillende bronnen kan komen, werk jij met verschillende platformen. Je bent dus verantwoordelijk voor het organiseren, koppelen en ontsluiten van data. Het bedrijf waar je gaat werken, kan er dan effectief gebruik van maken.

Vaardigheden van een data engineer

Als Data Engineer heb je veel kennis nodig op gebied van databases. Je hebt ook veel kennis en know-how van verschillende tools, zodat je de data bruikbaar kunt maken. Naast veel kennis en ervaring mogen persoonlijke vaardigheden ook niet ontbreken. Je zult namelijk regelmatig in gesprek gaan met bijvoorbeeld stakeholders of managers. Als Data Engineer beschik je over: Minimaal een hbo-opleiding, bij voorkeur op IT-gebied Ervaring met verschillende databases zoals SQL Je hebt passie voor data Je bent analytisch sterk en je kunt op strategisch niveau meedenken Je werkt nauwkeurig en je hebt snel door hoe complexe data in elkaar steekt Je herkent problemen snel en weet hoe je ze kunt oplossen Je bent communicatief sterk Je hebt een hands-on mentaliteit

Salaris van een data engineer

Een data engineer verdient gemiddeld tussen de €3680 en €4975 bruto gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Vind jouw droombaan als Data Engineer bij Multiplied

Aan de slag als Data Engineer? Jouw zoektocht naar een Data Engineer vacature begint op Multiplied! Multiplied heeft een breed netwerk van bedrijven door heel Nederland die Data Engineers of andere specialisten zoeken. Als je reageert op een vacature, dan kijken we altijd of jouw profiel en wensen goed aansluiten. Heb je interesse in meerdere werkgevers waarvoor Multiplied werft? Dan kunnen we je aan meerdere werkgevers voorstellen. Mocht de interesse wederzijds zijn, dan kun je op gesprek gaan bij de werkgever. Wellicht heb jij dan jouw droombaan als Data Engineer gevonden!