Data Scientist Vacatures

Ben jij sterk in wiskunde en statistiek? Heb jij kennis hoe een bedrijf in elkaar steekt? Heb jij affiniteit met programmeren? En wil je al deze aspecten combineren in één functie? Ga dan aan de slag als Data Scientist en start met het maken van wiskundige modellen om de gewenste analyses mogelijk te maken. Op zoek naar een passende vacature? Vind hier de Data Scientist vacature die bij jou past via Multiplied.

Hoe kun je data scientist worden?

Als je data scientist wil worden, kan je een scala aan vooropleidingen op HBO of WO niveau gevolgd hebben. Denk aan natuurkunde, aan wiskunde, aan informatica, aan computerwetenschappen of aan econometrie. Ook als je wil doorgroeien naar een rol als data scientist vanuit een rol als BI of data analist dan is dit een logische route om te gaan.

De skills van een Data Scientist

Als data scientist genereer je waardevolle inzichten uit ongestructureerde of gestructureerde data, de zogeheten ‘big data’. Door middel van het gebruik van diverse speciale software en vaardigheden en algoritmes schrijven, is de data scientist in staat om data te structureren en te analyseren. Als data scientist zoek jij verbanden in alle data die beschikbaar is. Je gaat modellen ontwikkelen. Echter voor het ontwikkelen van deze modellen dien je kennis van wiskunde en statistiek te hebben. Je dient als data scientist ruime kennis te hebben van computer science. Je moet echt wat af weten van programmeren.

Het salaris van een Data Scientist

Een Data Scientist verdient gemiddeld €4.060 bruto per maand. Al varieert dit van €3.455 tot €4.670.

Vind de baan die bij jou past

Ben je helemaal enthousiast geworden en sta jij te popelen om als Data Scientist aan de slag te gaan? Solliciteer bijvoorbeeld via de pagina kandidaten om toe te werken naar jouw baan als Data Scientist! Ben je er nog niet helemaal over uit waarom je met een recruiter zou moeten samenwerken? Hier lees je de voordelen van het inschakelen van een recruiterControleer ons aanbod vandaag nog of druk op de knop contact.