UX Designer vacatures

Ben jij graag aan het vormgeven in een grafische omgeving? En werk je goed met webdesign? Houd jij je graag bezig met het design ten behoeve van dé perfecte gebruikerservaring? Dan is waarschijnlijk een rol als UX designer iets voor jou! Vind nu nog de vacature die bij jou aansluit!

Wat doet een UX designer?

Het doel van het werk van een UX designer is om de gebruikerservaring (UX staat voor User Experience, wat Engels is voor gebruikerservaring) te verbeteren. In games, applicaties, websites en softwareprogramma’s. Je gaat dus veel onderzoek doen om er achter te komen wat dé ideale gebruikerservaring is. Hoe kan je ervoor zorgen dat een bezoeker juist naar jouw website of applicatie toe gaat en het prettig vindt om bij jouw product lang te blijven rondsurfen. In je onderzoek is het belangrijk om van diverse zaken gebruik te maken, dus daar handig in zijn, is echt een pré. Denk aan het maken van online enquêtes en Google Analytics gebruiken.

En hoe word ik eigenlijk een UX designer?

UX designer word je door het volgen en afronden van o.a. communicatie & multimedia design, digitale communicatie, interactive media desgin of interactieve media op hbo niveau, design for interaction, human media interaction of informatiekunde op wo niveau.

Wat ga ik verdienen als UX designer?

Jij als (toekomend?) UX designer zal rond de €3.500,- gaan verdienen wanneer je als junior in zal stromen. Variërend tussen dat bedrag en €4.840,- is wat je mag verwachten wat de salarisrange zal zijn. Reken je tegelijkertijd niet te snel té rijk, gezien het salarisplafond enkel is weggelegd voor de UX designer met een hoge opleiding en een berg aan ervaring.

Begin jij hier je toekomstige carriere als UX designer?

Of wil je een doorstart maken? Hier bij Multiplied zit je goed. Door het ruime netwerk aan  IT-partners kunnen we snel schakelen en voor jou koppelen aan – wie weet – jouw nieuwe werkgever. Ondanks de specialisatie van Multiplied zijn wij in bijna ieder deel van Nederland actief! Nog niet helemaal overtuigd waarom je via ons aan de slag zou moeten? Kijk hier voor de voordelen, en laat jou overtuigen!