ICT Consultant vacatures

Als ICT Consultant hou jij je bezig met het optimaliseren van digitale werkprocessen en diensten bij klanten. Je bent een ware IT-professional die organisaties helpt met systeemontwikkeling en integratie. Als consultant introduceer je nieuwe systemen en toepassingen op ICT-gebied. Heb jij de nodige kennis en ervaring om aan de slag te gaan als ICT Consultant? Reageer op een ICT Consultant vacature bij Multiplied!

Wat doet een ICT Consultant?

Een ICT Consultant houdt zich vooral bezig met het analyseren van IT-systemen en infrastructuren bij bedrijven. Want bedrijven schakelen jou in om systeemproblemen te diagnosticeren en zwakke punten op te sporen. Je luistert naar de behoeftes van een klant en vertaalt dat naar technologische oplossingen en zorgt voor een correcte implementatie. Klanten kunnen altijd terecht bij jou voor ICT-advies. Door jouw communicatieve vaardigheden is de klant te allen tijde op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. De ICT Consultant is een ware duizendpoot met veel kennis en ervaring op ICT-gebied.

Vaardigheden van een ICT Consultant

Als ICT Consultant heb je behoorlijk wat kennis en ervaring nodig. Je bent immers aanspreekpunt voor zaken omtrent de ICT van een bedrijf. Je hebt naast uitstekende communicatieve vaardigheden dus een diepgaand inzicht op hard- en software. Je bent altijd op de hoogte van marktontwikkelingen, trend of nieuwe technologieën. Bedrijven komen immers naar jou toe voor verbetering en/of implementatie.

Als ICT Consultant beschik jij over:

  • Minimaal een hbo-opleiding, bij voorkeur op IT-gebied zoals Informatica, Business IT & Management of Technische Informatica
  • Je begrijpt processen binnen een bedrijf snel en kan ze vertalen naar een passend informatiesysteem
  • Je begrijpt datamodellen en kan ze maken
  • Praktisch ervaring en kennis op ICT-gebied
  • Je bent analytisch sterk en werkt resultaatgericht
  • Uitstekende communicatieve en presentatievaardigheden
  • Gestructureerd en helder

Salaris van een ICT Consultant

Een ICT Consultant verdient gemiddeld tussen de €3000 en €3860 bruto gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Vind jouw droombaan bij Multiplied

Aan de slag als ICT Consultant? Begin jouw zoektocht naar een ICT Consultant vacature bij Multiplied! Door een intensieve samenwerking met bedrijven door heel Nederland, is er altijd een bedrijf die zoekt naar een ICT Consultant of een andere specialist. Heb je gereageerd op een vacature? Dan zorgen we ervoor dat jouw profiel en wensen goed aansluiten. Ben je geïnteresseerd in meerdere werkgevers? Dan kunnen we jou uiteraard voorstellen aan de verschillende werkgevers waar jij geïnteresseerd in bent. Op die manier kun je mogelijk bij meerdere werkgevers op gesprek. Wellicht kan je dan kiezen en vind je jouw droombaan als ICT Consultant!