Zenuwachtig? Een beetje gezonde stress kan toch geen kwaad? Het wordt pas een probleem als de zenuwen echt de overhand nemen. Je wordt te nerveus om te praten, begint te ratelen of je klapt zelfs helemaal dicht. Na flink graven heeft Diederick weer een leuk verhaaltje voor ons ondervonden. Lees hier verder!

Diederick moest weer eens flink graven voor dit leuke verhaal. Het was een koude winterdag in Februari 2019. De tijd dat sollicitatiegesprekken nog altijd op kantoor waren en jij als kandidaat vrij moest nemen om er naar toe te gaan. Onze opdrachtgever, een hele leuke scale-up uit het Westen des lands in de planning software business, kreeg een hele zenuwachtige kandidaat over de vloer.

De developer (kandidaat) in dit geval was al bij 3 andere bedrijven na 3 gesprekken afgewezen omdat hij geen HBO papiertje had, maar wel liep hij al jarenlang in een bunker te programmeren. Hij was daardoor een beetje zenuwachtig, want hij zat zonder baan en had een nieuw huis gekocht. Hij was op de hoogte van de nieuwste technieken als CQRS en Event Sourcing en was iedere dag bezig met programmeren. Zijn moeder zei wel eens ruim je kamer nou eens op, maar hij keek liever naar de PHP olifant en de Linux pinguïn knuffels op zijn bureau om een nog betere programmeur te worden.

Gelukkig stelde onze klant de kandidaat op zijn gemak, hij kan laten zien waar hij het beste in was en dat is coden en gepassioneerd praten over development. Het is allemaal weer goed gekomen en daarom is mijn advies; kijk soms verder dan alleen code, papiertjes en diploma's. Kijk naar de passie en de wil van de persoon om zich te ontwikkelen. Verder nog vragen? Multiplied helpt je graag, neem daarom gerust contact op met een van onze medewerkers! Of zie onze blog ''Zenuwachtig voor & tijdens de sollicitatie?''. 

Terug naar overzicht