Van detachering heb je natuurlijk wel vaker gehoord, alleen heb je jezelf er niet helemaal in verdiept. Wat veel mensen niet weten is dat detachering veel voordelen heeft die je normaal bij een vast dienstverband niet hebt. Ook als bedrijf is het lastig om te weten wat nou precies de voordelen zijn van detachering ten opzichte van intern recruitment. Wat zijn dan de voordelen voor werknemer en werkgever?

Wat zijn de voordelen van detachering voor de werknemer?

Meeste mensen hebben een vast dienstverband waarbij een grote reden vastigheid is. De optie van detachering hebben ze nog niet helemaal ontdekt omdat ze veilig zitten zonder zorgen. Echter is detachering niet iets waar je vastigheid mist. Je wordt namelijk gewoon doorbetaald ook al zit je zonder een opdracht of iets dergelijks. Dus zelfs zonder werk kan je doorbetaald worden en is het dus net zo veilig als een vast dienstverband.

Een tweede voordeel is dat je in korte tijd veel relevante ervaring opdoet. Dit kan natuurlijk verschillen per opdracht. Die kunnen lopen van bijvoorbeeld 3 maanden tot 24 maanden. Allemaal afhankelijk van de behoeften van bedrijven. Hoelang je periode ook is, je doet in die tijd constant relevant werk voor je carrière. Je gaat pas weg als de opdracht namelijk voltooid is. Hierdoor bouw je tegelijk een mooi portfolio op.

Als derde voordeel heb je veel vrijheid en flexibiliteit. Je kiest namelijk zelf waar je interesses en expertises liggen. Hierdoor kun je echt doen wat je zelf leuk vindt en ook nog eens in verschillende scenario’s. Als je niet houdt van telkens hetzelfde verhaal dan is detachering echt een topkeuze. Daarbij komt kijken dat je in de tussentijd veel contacten erbij krijgt waardoor je je netwerk uitbreidt.

Wat zijn de voordelen van detachering voor de werkgever?

Een werkgever heeft normaal gesproken een intern recruitmentsysteem. Hier komen vanzelfsprekend wel kandidaten uit, maar het gehele proces duurt veel langer aangezien er eerst naar de skills en ervaringen gekeken moet worden. De gehele afweging is dan hetgeen wat de meeste tijd inneemt. Bij detachering is dat niet het geval, daarbij staan de juiste kandidaten al klaar. Het bespaart tijd en moeite om te zoeken. Dat heeft het detacheringsbureau al gedaan voor je.

Nog een voordeel is dat je een garantie aan kwaliteit en kunde hebt met een professional via een detacheringsbureau. Dit zijn mensen die gespecialiseerd zijn in hun eigen branche, skills of manier van werken. Hierbij hoeft er dus alleen maar een match te zijn met een opdracht en bedrijf. Dan kan er geen twijfel ontstaan over het verkeerd gaan van een opdracht.

Hoe kom ik bij een detacheringsbureau terecht?

Als werknemer kun je dus overwegen om eens detachering te proberen als je goed bent in wat je doet. Als werkgever is het de overweging waard om je opdrachten te laten doen door professionals die je makkelijk snel kan bereiken. De tijdswinst gaat het dan waard zijn. Ben je als werknemer of werkgever benieuwd naar detachering? Wij staan in contact met meerdere detacheringbureaus en helpen je graag verder mocht je hulp nodig hebben met het zoeken naar kandidaten of het zoeken naar een baan!

Neem contact op

Terug naar overzicht