Je wilt jezelf natuurlijk zo goed mogelijk presenteren als je solliciteert, daarom is een goede opbouw van je CV erg belangrijk. Hier is een stap-voor-stapgids voor het opbouwen van je CV:

Contactinformatie:

Zet je naam, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel LinkedIn-profiel op de bovenkant van de pagina. Als je bijvoorbeeld ook een portfolio of een eigen website hebt kan je deze hier ook vermelden!

Persoonlijke zin:

Voeg een persoonlijke zin toe die je ervaring en doelen beschrijft. Dit is de kans om jezelf in één zin aan werkgevers voor te stellen. Probeer een leuke zin te formuleren die een echte eye-catcher op je CV is.

Werkervaring:

Voeg je meest recente werkervaring toe en doe dit voor een goede opbouw van je CV in omgekeerde chronologische volgorde, zo staat je meest recente werkervaring bovenaan. Geef voor elke functie de naam van het bedrijf, de functiebenaming, de start -en einddatum en een beschrijving van je taken en verantwoordelijkheden.

Opleiding:

Voeg je opleidingen toe en doe dit voor een goede opbouw van je CV, net als je werkervaring, in omgekeerde chronologische volgorde. Geef voor elke opleiding de vaan van de instelling, de opleiding, de richting en de datum van afronding.

Vaardigheden:

Voeg een lijst van je vaardigheden toe, met nadruk op de vaardigheden die relevant zijn voor de baan waarvoor je solliciteert. Door je vaardigheden af te stemmen op de vacatures waarop je solliciteert krijgt je potentiële werkgever een goed inzicht of je vaardigheden aansluiten of niet.

Talen:

Vermeld eventuele talen die je beheerst en hoe goed je ze beheerst (moedertaal, vloeiend, redelijk, basisniveau). Om de opbouw hierin duidelijk te houden vermeld je bovenaan de taal waar die je het beste beheerst en onderaan de taal die je het minste beheerst.

Nevenactiviteiten:

Voeg eventuele nevenactiviteiten toe, zoals vrijwilligerswerk, hobby's of sporten. Het is wel belangrijk om het kort en bondig te houden, probeer dus niet te veel te vermelden. Maak voor een goede opbouw van je CV onderscheid tussen de verschillende dingen door er kopjes aan toe te voegen.

Referenties:

Voeg referenties op aanvraag toe in plaats van ze standaard in je CV op te nemen. Referenties kunnen je erg helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan dus maak hier zeker gebruik van!

Conclusie

Het is belangrijk om te onthouden dat je CV kort en bondig moet zijn en alleen de meest relevante informatie moet bevatten. Voor een goede opbouw van je CV maak je gebruik van duidelijke koppen en bulletpoints, dit om de informatie op te sommen. Zorg er tevens voor dat het CV aantrekkelijk is voor het oog en gemakkelijk te lezen is. Benieuwd of jouw CV goed is opgebouwd? Neem dan eens contact  met ons op!

 

Terug naar overzicht