Uit het leven gegrepen. Dit is een merkwaardig verhaal, maar waargebeurd en te goud om niet met jullie te delen.. Het was 2019 en de markt voor IT-specialisten was booming, maar ook af en toe wat guur. Er was eens een goede developer die Multiplied inmiddels al jaren kent en ons af en toe belt als hij een nieuwe baan zoekt. Laten we hem Jan-Karel noemen vanwege de wet op de privacy (AVG). ..

De ouders van Jan-Karel zijn van Aziatische afkomst en beschikken over diverse horecabedrijven. Van jongs af aan wilde Jan-Karel de wereldzeeën van de code bestrijden en uitdagingen aangaan, maar geen eigen horecabedrijf of snackbar beginnen. Hij vond zijn eerste baan, maar zijn contract ging hij beëindigen omdat hij niet meer met Wordpress wild werken. Hij wilde zijn toekomst invullen met Symfony en Node.js, dus hij ging op zoek. In 2019 was er een tekort aan developers en software engineers en voor Jan-Karel waren de kansen enorm. Echter waren zijn ouders van mening dat het wat te lang duurde voordat Jan-Karel een nieuwe baan zou vinden en dreigde met; ‘wij kopen een snackbar en daar ga jij in staan!’. Vanaf dat Wake-up moment begon Jan-Karel toch erg onrustig te worden en begon hij als een malle bedrijven aan te schrijven, tevens de CMS-bedrijven welke met Wordpress of Joomla werkten. Hij moest en zal aan het werk komen! De hele dag frikandellen bakken en kroketten schuiven zag jonge Jan-Karel niet zitten. Toen kwam Multiplied voorbij en was een nieuwe baan zo gefikst, en wel met een mooie salarissprong en veel doorgroeimogelijkheden. Wat is het toch fijn als je mensen uit de snackbar brand kan helpen in het leven. :) 

Dit was het verhaal van het bijna openen van de snackbar en de redding van Multiplied na de ontmoeting met deze geweldige developer. Jan-Karel, wij wensen je een mooie carrière toe!

PS: Naam, toenaam, skills en code zijn bij de redactie van dit artikel bekend en wat betreft zijn band met zijn ouders, die is hersteld nu hij veel verdient ;) 

Terug naar overzicht