De programmeertaal JavaScript kent vele gebruikte Frameworks. Voor zowel de frontend als backend zijn er verschillende JavaScript Frameworks die je kan gebruiken, maar welke zijn het meest gebruikt en het best? Om je goed te kunnen scharen in de arbeidsmarkt helpt het om je te focussen op één of meerdere JavaScript Frameworks, dus onderstaand zijn de 6 beste JavaScript Frameworks weergegeven:

  1. React

Een JavaScript Framework ontwikkeld door Facebook, dat vooral gebruikt wordt voor het bouwen van gebruiksvriendelijke en snelle single-page applications. ReactJs is een van de meest populaire JavaScript Libraries en wordt gebruikt door bedrijven zoals Facebook, Instagram en Netflix.

  1. Angular

Een open source JavaScript Framework ontwikkeld door Google, dat gebruikt wordt voor het bouwen van complexe, krachtige webapplicaties. Angular is vooral geschikt voor grote projecten met veel data, een van de belangrijkste kenmerken is dat het gebruik maakt van een MVC architectuur.

  1. Vue.js

Vue.Js is een snelgroeiend open source JavaScript Framework dat vooral populair is vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Het is een kleiner Framework dan bijvoorbeeld React of Angular, wat betekent dat het gemakkelijk te leren is en snel te implementeren.

  1. Ember.js

Een JavaScript Framework met een grote gemeenschap van developers, dat gebruikt wordt voor het bouwen van complexe, op data gebaseerde webapplicaties. Het populaire Framework gebruikt de HTMLBars template die veranderingen in gegevens automatisch bijwerkt.

  1. Backbone.js

Een kleiner JavaScript Framework dat vooral gebruikt wordt voor het opbouwen van webapplicaties met een RESTful API. Backbone.js is één van de Frameworks die perfect te gebruiken zijn voor het maken van eenvoudige webpagina’s met één pagina.

  1. Meteor.js  

Een full-stack framework dat gebruikt wordt voor het snel ontwikkelen van webapplicaties en is speciaal ontworpen om te werken met realtime data. Meteor.js maakt gebruik van JavaScript voor zowel de front-end als de back-end, wat betekent dat je met één taal kunt werken voor het gehele project. Dit maakt het gemakkelijker om te leren en te implementeren.

Heb je een keuze kunnen maken?

Dit is slechts een kleine selectie van de vele JavaScript Frameworks die momenteel beschikbaar zijn. Welk JavaScript Framework het beste is voor jouw project hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Het is aan te raden om verschillende frameworks te overwegen en te evalueren welke het beste bij je past. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen het werken met verschillende JavaScript Frameworks? Neem dan een kijkje bij onze vacatures!

Terug naar overzicht