Terug naar overzicht

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een test engineer die toe gaat werken naar een volledig geautomatiseerd testtraject, met als doel de kwaliteit van de software te verbeteren.

Jij creëert meerwaarde, o.a. door collega's te motiveren en te inspireren met nieuwe technieken en mogelijkheden voor testen. Jij zet een stabiel product neer en helpt bij het verbeteren van de documentatie, het gebruik en de schaalbaarheid van het product

Functie omschrijving

Binnen dit bedrijf werken op dit moment 3 development teams (Java). Jij gaat als Test Engineer voor deze 3 teams aan de slag. De teams werken voornamelijk remote en komen af en toe bij elkaar op locatie. In samenspraak met de teams kun je jouw werkdag flexibel indelen.

Geen dag is hetzelfde, maar om je een voorbeeld te geven, zou je dag er als volgt uit kunnen zien:
Je start de dag met een check of alle automatische testen hebben gedraaid en of er geen issues zijn die direct opgepakt dienen te worden. Daarna bel je in voor de Daily stand-ups met je team om elkaar op de hoogte te brengen van de vorderingen en eventuele belemmeringen. Vandaag heb je een overleg met het team in Litouwen over de testen die zij aan het ontwikkelen zijn. In de middag heb je met dit team een refinement over de stories die zij de volgende sprint op het gebied van testen gaan uitwerken. De rest van de tijd werk je aan het integrale testplan van het product om later door te spreken met de Architect.

Functie eisen

Je bent leergierig, je durft verantwoordelijkheid te nemen en je houdt van aanpakken. Je hebt al ervaring opgedaan als Test Engineer en je bent ISTQB Foundation Level of T-Map gecertificeerd.
Je werkt graag zelfstandig aan testscenario's voor automatische testen en je weet hoe je een testplan maakt voor een integratietest voor de gehele productketen.

Je beschikt daarbij, bij voorkeur, over de volgende kennis:

 • Typescript
 • Cucumber
 • Jasmine
 • Jenkins
 • JUnit
 • Gerkin
 • API testen
 • CI/CD
 • Playwright
 • BDD

Verder ben je praktisch ingesteld en denk je altijd na over hoe het beter kan.

Sluit jouw kennis en ervaring nog niet helemaal aan op het functieprofiel? Maar heb je een relevante opleiding afgerond, HBO werk- en denk niveau, ben je leergierig en energiek? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren! Onze opdrachtgever begeleidt jou graag in jouw ontwikkeling. 

Bedrijfsprofiel

Met de oplossingen voor vergunningverlening, toezicht & handhaving, planvorming, bodem en ondergrondse infrastructuur draagt onze opdrachtgever bij aan de inrichting en het beheer van haar fysieke leefomgeving.

​​​​​​De oplossingen voor zaakafhandeling, besluitvorming, klantcontact en communicatie bieden generieke ondersteuning aan de bedrijfsvoering.

De klanten bestaan uit gemeenten, provincies, waterschappen, netwerkbeheerders en zelfstandige bestuursorganen.

Arbeidsvoorwaarden

Wat heeft onze opdrachtgever jou te bieden?

Onze opdrachtgever wordt gekenmerkt door betrokken medewerkers, korte lijnen, de nieuwste technologieën en een prettige werksfeer. Zij is trots op de producten en diensten die zij neerzet. Zij gaat voor een tevreden klant en rust niet voordat zij een oplossing heeft gevonden die werkt. Net als de kwaliteit van het werk vindt zij kennis delen en ontspanning belangrijk. Zo heeft onze opdrachtgever een Academy en wordt elke sprint afgesloten met een (digitale) borrel en is er regelmatig een pub quiz. 

Verder biedt onze opdrachtgever: 

 • Goede primaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast dienstverband. 
 • Mooie secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenregeling, 27 vakantiedagen, zakelijke kilometervergoeding van € 0,39, etc.). 
 • Het feit dat je werkt met up-to-date technologie zodat jij jezelf kan ontwikkelen. 
 • Een gezellig team met professionele collega’s. 
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures