Terug naar overzicht
 • Plaats

Wil jij je carrière een boost geven als Linux-systeembeheerder en Kubernetes-specialist bij een groeiend bedrijf met sterke focus op persoonlijke ontwikkeling? De Operations-afdeling van dit bedrijf zoekt enthousiaste collega's die onze technische infrastructuur kunnen managen, van Linux-serverpark tot Kubernetes-kluster.

Functie omschrijving

Van de Kubernetes-specialisten & Linux-systeembeheerders wordt verwacht dat hij of zij een meester is van Linux-systemen en ervan houdt om zelfstandig te leren en zichzelf te ontwikkelen.

De Operations-afdeling is een veelzijdige afdeling waar hard- en softskills samenkomen. De afdeling is verantwoordelijk voor het managen en uitbouwen van de technische infrastructuur. Dit omvat onder andere databases, webservers, taskservers, opslagomgevingen, dataverwerkingssystemen, messagequeues, buildservers en MTA's. Hoewel Kubernetes hierin een belangrijke rol speelt, draaien sommige software nog op 'bare-metalmachines' of in gevirtualiseerde omgevingen.

Operations speelt echter niet alleen een belangrijke rol in technologie, maar ook in bedrijfsprocessen zoals releasemanagement. De releasemanagers van Operations werken samen met de programmeurs van R&D om ervoor te zorgen dat de software snel en veilig wordt geïnstalleerd op de servers. Operations rolt ook meerdere keren per dag nieuwe features, optimalisaties en bugfixes uit. Alle Operations-collega's nemen deel aan stand-ups van het Development-team en zijn betrokken bij het gehele developmentproces. Een aantal van hen heeft zelfs een programmeerachtergrond en spreekt de taal van programmeurs.

Naast technische vaardigheden spelen sociale vaardigheden ook een belangrijke rol bij het monitoren van de software. Operations-collega's onderhouden contact met klanten, leveranciers en diverse andere partijen (zoals ISP's en anti-spam-organisaties) om ervoor te zorgen dat e-mail succesvol wordt afgeleverd. Operations staat ook in contact met de technische en commerciële afdelingen om hen te voorzien van benodigde middelen.

Wanneer systeembeheerders het druk hebben is er iets niet in orde. Operations moet altijd klaarstaan om nieuwe features uit te rollen of direct te interveniëren bij calamiteiten. 
Dit heeft ook consequenties voor de functie van een Linux-systeembeheerder en Kubernetes-specialist. De kandidaat zal vrij zijn om zijn of haar tijd en werk te organiseren zoals hij of zij dat wilt, in overleg met de collega's en teamleider. Zowel werken vanuit huis als werken op kantoor is mogelijk. De kandidaat hoeft niet om negen uur aanwezig te zijn en kan ook voor vijf uur naar huis. Wat telt is dat collega's op hem of haar kunnen rekenen. Soms betekent dit dat er buiten werkuren een beroep op hem of haar wordt gedaan.

Je wordt ondergedompeld in de nieuwste technologieën en krijgt de kans om te werken met in-house ontwikkelde software, zoals onze MTA, cloudservice en marketingplatform, evenals onze zelfontwikkelde CI/CD-pijplijn en MapReduce-framework. Tijdens je werk krijg je te maken met een breed scala aan technologieën, 

Functie eisen

 • Uitstekende kennis en ervaring met Linux-systemen.
 • Sterke motivatie om zichzelf te blijven ontwikkelen en te leren.
 • In staat om zelfstandig te denken en te werken op minimaal hbo-niveau.
 • Vloeiend in Engels en Nederlands.
 • Betrouwbaar, professioneel, nauwkeurig en gestructureerd in het werk.
 • Goede teamspeler die goed past binnen het team.
 • Ervaring met de ontwikkeling van in-house software zoals MTA, cloudservice en marketingplatformen.
 • Kennis van en ervaring met verschillende technologieën, waaronder Linux (met name Ubuntu), Kubernetes en Docker, Apache Cloud Stack, Ansible, MySQL en PostgreSQL, MongoDB, Rook en Seph, Subversion en Git, Elasticsearch, Logstash en Kibana, Grafana, PowerDNS, MailerQ en Postfix, Apache, Haproxy, RabbitMQ, PHP, JavaScript en C++.
 • In staat om nieuwe technologieën te leren en te implementeren terwijl andere worden uitgefaseerd.
 • In staat om input en ervaring in te brengen in het continu evoluerende technologische landschap.

Bedrijfsprofiel

Sinds 2000 is het bedrijf marktleider in technische oplossingen voor emailmarketing en het versturen van bulk-emailcampagnes voor het MKB in Nederland. Hun klanten waarderen de betrouwbaarheid van onze software en hardware en de klantgerichtheid van al onze medewerkers. Zij groeien gestaag en zijn altijd op zoek naar nieuw talent voor alle afdelingen. Het team is relatief klein, jong en hoogopgeleid. Om de cohesie binnen het team te versterken biedt het bedrijf een informele bedrijfscultuur en worden er regelmatig sociale evenementen gepland in binnen- en buitenland. Het bedrijf biedt de mogelijkheid tot hybride werken en faciliteert jouw thuiswerkplek.

Arbeidsvoorwaarden

Naast een royaal salaris (€3.500 - €5.400), ontvang je bij ons aandelenwaarderingsrechten, een trainingsbudget en pensioenplan.
Hybride werken: de vrijheid om zowel op kantoor als vanuit huis te werken;
Pensioenpremie: een werkgeversbijdrage van 50% aan je pensioenpremie;
Volledige reiskostenvergoeding: vergoeding van al je reis-, telefoon- en internetkosten;
Vakantie: 25 vakantiedagen om bij te tanken en te ontspannen;
Opleidingsbudget: een ruim budget voor persoonlijke ontwikkeling en groei;
Doorgroeimogelijkheden: volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen binnen het bedrijf;
Uitstapjes: regelmatig leuke sociale evenementen in binnen- en buitenland;
Aandelen: de mogelijkheid om virtuele aandelen in het bedrijf op te bouwen en mee te groeien met de organisatie.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures