Thuiswerken was al een stijgende trend voordat de COVID-19 pandemie uitbrak, maar sindsdien is het aan het exploderen. Bedrijven over de hele wereld zijn genoodzaakt geweest om snel over te schakelen op thuiswerken om hun werknemers te beschermen en tegelijkertijd hun bedrijf draaiende te houden. Dit heeft geleid tot de vraag of thuiswerken het nieuwe normaal is geworden.

Wat zijn de voordelen van thuiswerken?

Er zijn veel voordelen aan thuiswerken. Mensen besparen tijd en geld door geen reistijd te hebben en kunnen flexibeler werken. Bedrijven besparen ook op kantoorhuisvesting en andere overheadkosten. Bovendien kan thuiswerken leiden tot een betere werk-privébalans en minder stress.

Wat zijn de nadelen van thuiswerken?

Maar er zijn ook nadelen. Sommige mensen missen de sociale interactie van een kantooromgeving en kunnen zich eenzaam voelen. Er kan ook een grotere verleiding zijn om werk en privé te mengen, wat kan leiden tot overspannenheid. Verder kan thuiswerken leiden tot een gebrek aan duidelijke scheiding tussen werk- en privétijd, waardoor mensen moeilijk kunnen ontspannen of zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten van hun leven. Zodoende is thuiswerken dus niet voor iedereen het ideale, nieuwe normaal.

Het is duidelijk dat thuiswerken niet voor iedereen hetzelfde is. Sommige mensen vinden het geweldig, terwijl anderen het als een uitdaging ervaren. Bedrijven zullen naar verwachting een hybride aanpak blijven hanteren, waarbij thuiswerken de norm is, maar waarbij er ook regelmatig tijd wordt doorgebracht in het kantoor voor vergaderingen en teambuilding.

Conclusie

In conclusie, thuiswerken is inderdaad een nieuwe norm geworden, vooral tijdens de pandemie. Maar of het blijft bestaan ​​na de pandemie, hangt af van de voorkeuren van de individuen en de behoeften van de bedrijven. Is thuiswerken voor jou het nieuwe normaal, of juist niet? Bekijk onze vacatures voor zowel fully remote opties als vacatures waarbij je volledig op kantoor bent!

Terug naar overzicht