Terug naar overzicht

Onze opdrachtgever is een bedrijf dat zich richt op het leveren van een geïntegreerd dataplatform waarmee organisaties hun gegevens kunnen verzamelen, opslaan, beheren, analyseren en visualiseren. Het bedrijf biedt oplossingen op maat voor verschillende bedrijfstakken, waaronder gezondheidszorg, detailhandel, financiële dienstverlening en overheid. Het platform wat ze hebben maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en gegevensvisualisatie om klanten te helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en betere beslissingen te nemen op basis van data-analyse.
 

Functie omschrijving

Als business analist bij onze opdrachtgever ga jij aan de slag met het leiden van dataprojecten voor nieuwe klanten. Samen met het team breng jij de wensen van de klant in kaart en bepaal jij de mogelijkheden van zijn datastromen en organisatie. Jij bent het eerste contact en brengt de vereisten en verwachtingen van de organisatie snel en gedetailleerd in kaart. Vervolgens breng jij tot in detail de beschikbare databronnen in beeld en plan jij de aanpak om deze data samen te brengen en te ontsluiten voor eindgebruikers.

Met jouw bedrijfskundige achtergrond en interesse in bedrijfsvoering, data en IT systemen, ben jij in staat om eventuele pijnpunten snel te herkennen en op te lossen. Jij communiceert direct en helder met de projectmanager en zorgt ervoor dat de implementatie en onboarding soepel verlopen.

De rol van business analist bij onze opdrachtgever is uitdagend en biedt veel mogelijkheden om te innoveren en bedrijfsprocessen te verbeteren, met name op het gebied van datavoorziening. Bovendien krijg jij de kans om tientallen databronnen te ontsluiten voor honderden gebruikers wereldwijd en te gebruiken in applicaties voor ML, BI, forecasting en boardroom beslissingen. En wie weet volgen er na een succesvolle implementatie van een dataproject nog diverse grotere vervolgprojecten!

Functie eisen

 • De ideale kandidaat heeft 2-5 jaar werkervaring of affiniteit met het beschrijven en valideren van requirements
 • Kennis van datastromen, architectuur, dataconversie en ETL-processen is belangrijk
 • Ervaring met relationele databases, realtime interfaces en basiskennis van programmeren wordt gevraagd
 • Kandidaat moet zowel de taal van de business als IT spreken en zich comfortabel voelen in een centrale rol
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, pro-activiteit en oplossingsgerichtheid zijn vereist
 • Kandidaat moet collega's en klanten kunnen betrekken bij oplossingen en proposities van het team
 • Vereisten omvatten minimaal WO werk- en denkniveau, uitstekende beheersing van Engels en Nederlands en affiniteit met data-centrische web-applicaties
 • Onze opdrachtgever biedt een uitdagende werkomgeving met hoogopgeleide collega's en de mogelijkheid om kennis en talenten optimaal te benutten voor mooie klanten

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is een bedrijf dat al 20 jaar big data-oplossingen biedt aan multinationals en middelgrote bedrijven. Het innovatieve dataplatform bundelt en verrijkt de databronnen van organisaties tot één datawaarheid. Het platform maakt gebruik van een no/low-code benadering, zodat relevante bedrijfsdata toegankelijk wordt voor zelfredzame eindgebruikers buiten het IT-domein. Het platform kan zelfs de vele databronnen van grote multinationals samenbrengen tot nieuwe dataflows en bedrijfsbrede KPI's. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en het kantoor is modern en ruim opgezet met een goede bereikbaarheid voor auto en OV. Onze opdrachtgever heeft ambitieuze doelen voor uitbreiding van de organisatie en het bedienen van nieuwe klantgroepen en zoekt een Business Analist om het team te versterken. Het bedrijf respecteert de balans tussen werk en privé en organiseert regelmatig bedrijfsactiviteiten voor het team.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je gaat werken in een dynamisch team met daarnaast ervaren developers een informele sfeer en betrokken internationale klanten
 • Uitdagende opdrachten
 • Flexibel qua werktijden
 • Een goed salaris voor je werkervaring
 • De mogelijkheid om certificaten en opleidingen te behalen 
 • Een fulltime uitdaging voor de lange termijn
 • Winstuitkering (13e maand)

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures