Terug naar overzicht

Ben jij een SEO-specialist met minimaal 3 jaar ervaring en wil jij deel uitmaken van een ambitieus team dat werkt voor e-commerce, fashion & B2B? Dan hebben we een interessante uitdaging voor jou als SEO Team Lead!

Als Lead van het SEO-team draag je bij aan de groei van het team en werk je samen met ambitieuze merken. Je hebt een cruciale rol in het begeleiden en coachen van je teamleden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je daagt hen uit op het gebied van inhoudelijke kennis, kwaliteit, strategie en werkgeluk.

Functie omschrijving

Wil jij als ervaren SEO-specialist je kennis en ervaring inzetten als Lead van een SEO-team? Wil je samen met jouw team werken voor ambitieuze merken in e-commerce, fashion & B2B? Dan is deze functie wat voor jou!

Als SEO teamlead bij deze organisatie breng jij met jouw ervaring (minimaal 3 jaar) en enthousiasme jouw team tot nieuwe hoogten en de klant tot groei. Je waarborgt de cultuur, persoonlijke ontwikkeling en ambities van jouw team en begeleidt hen om hun doelen te bereiken.

Je daagt jouw team uit op het gebied van inhoudelijke kennis, kwaliteit en strategie, maar ook op het gebied van werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk je als MT-lid aan betere structuren en geef je het team de ruimte om hierin mee te denken en met ideeën te komen.

Je creëert en bewaakt de structuur die jouw team nodig heeft en helpt de processen zo in te richten (of aan te passen) dat jouw team de doelstellingen haalt en de klant tevreden is. Daarnaast bedenk je samen met jouw team nieuwe SEO strategieën om voorop te blijven lopen en ontwikkel je zelf nieuwe strategieën, wat onmisbaar is met de huidige innovatiesnelheid van de digitale wereld.

Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen klanten en projecten en helpt jouw teamleden bij het uitvoeren van de beste SEO strategieën. Als teamlead opereer je op een hogere laag, als strateeg en kijk je op C-level niveau mee met de klant. Hierbij stimuleer je jouw team om input te leveren en eigen strategieën te bedenken.

De groei van jouw team is belangrijk, en zo ook de groei van het bedrijf. Daarom kijk je proactief naar groeikansen, niet alleen binnen SEO maar ook over andere kanalen heen. Hiermee help je zowel jouw team als het bedrijf groeien.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar ervaring als SEO-specialist
 • HBO+ denkniveau
 • Uitgebreide kennis van SEO-strategieën en -tactieken
 • Ervaring in het aansturen en coachen van een team
 • In staat om processen en structuren te creëren en te bewaken
 • In staat om nieuwe SEO-strategieën te ontwikkelen en uit te voeren
 • Commercieel inzicht en gericht op groeikansen voor het team en het bedrijf
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Resultaatgericht en in staat om doelstellingen te behalen
 • Gedreven om te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en digital marketing.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een snelgroeiend online marketing bureau in het centrum van Amsterdam en zijn op zoek naar een ervaren SEO Team Lead (SEO Manager) om ons team te versterken. Als SEO Team Lead ben je verantwoordelijk voor het leiden van het SEO team en werk je samen met ambitieuze klanten in e-commerce, fashion en B2B.

Onze cultuur en mensen staan bij ons voorop. Als SEO Team Lead ben je verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van elk individu in jouw team en motiveer je hen om hun doelen te bereiken. Je daagt jouw team uit om te groeien in inhoudelijke kennis, kwaliteit en strategie, maar ook in werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling.

Naast onze mensen, zijn processen en structuur van onschatbare waarde binnen een team. Als SEO Team Lead creëer en bewaak je de structuur die het team nodig heeft en help je de processen zo in te richten (of aan te passen) dat het team de doelstellingen haalt en de klant tevreden is. Je werkt als MT-lid aan betere structuren en geeft jouw team de ruimte om hierin mee te denken en met ideeën te komen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Meegroeien met een snelgroeiend online marketing bureau.
 • 10% van je maandelijkse uren voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een jaarlijkse workation op Bali.
 • Kantoorhond Balou

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures