Het is nu je tijd om te schijnen als developer, hacker, tester, automatiseerder, devops of cloud specialist. Zoals ik altijd hoorde: 'Opgaan, blinken & verzinken'. Er zijn developers die bang zijn voor de toekomst omdat zij van mening zijn dat zij in het stadium van verzinken terecht komen.

De ontwikkelingen van robotisering, low code platforms en automatisering zetten door en sommige programmeurs die wij goed kennen denken zelfs dat zij ook straks niet meer nodig zijn. Nu er tekenen zijn van een recessie en door de grote personeelstekorten die nu overal ontstaan, zal er de komende jaren alleen maar meer geautomatiseerd worden. Om meer werkzaamheden met minder mensen te doen, niet alleen geboren uit noodzaak maar ook uit het feit dat het vaak goedkoper is. De 1e robot kassaloze supermarkten zijn al geopend door Amazon. In Seattle bestaat er een supermarkt van bijna 1000 m2 zonder kassamedewerkers en ook bij onze plaatselijke Hoogvliet supermarkt kan je zonder tussenkomst van de gezellige kassière boodschappen doen.  

Wie staat er op, wie blinkt er en wie verzinkt er? Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd. Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om het geplante uit de aarde te rukken. Een tijd om te wenen en een tijd om te lachen. 

Wij van het Multiplied team wensen jou in elke fase van je leven alle goeds toe en staan je graag bij in de tijden van 'opgaan & blinken' :). Voor de tijd van 'verzinken' bel onze concurrenten..

Klaar voor een nieuwe toekomst? Bekijk onze vacatures.

Terug naar overzicht