Successen moet je vieren. Doe daarom net als Simon een dansje!

 

Graag neem ik u mee naar Dordrecht in het jaar 1577.  Daar in Dordt is Simon Simonsz geboren die de bijnaam Simon de Danser kreeg. Simon begon onder aan de ladder. Hedendaags zouden wij dat de junior developer positie noemen. Hij groeide door tot CEO/CTO en Eindbaas. Van Bootsgezel op een schip tot Kapitein.

In het jaar 1606 was Simon 29 jaar oud en kreeg hij van de Staten Generaal de opdracht om te vertrekken. Meer dan 120 schepen in naam van de Nederlandse Republiek kregen de opdracht om de zogenaamde “Vrije nering" uit te gaan oefenen. ook wel de "kaapvaart"  genoemd. Er werden door Prins Maurits kaperbrieven verschaft en eigenlijk met andere woorden "kaap schip en Good will Hunting"!

De kapers, ook wel goudzoekers genoemd, veroverden Franse koopvaardijschepen en zo groeide Simon uit tot een daadwerkelijk icoon onder de kapers.  De franse koning Hendrik IV was een trouwe bondgenoot van de Nederlandse republiek en de kaperbrieven werden door de Nederlandse Prins Maurits ingetrokken.

Simon was een kaper in hart en nieren en bleef zijn geliefde werk uitvoeren. Nu komt het bijzondere aan Simon. dat zijn heupen nog al los zaten en hij graag een dans deed genaamd de Rondedans.

Mijn vraag aan u beste lezer: Maakt u na het kapen van een nieuwe baan of het inlijven van een nieuw gewaardeerde medewerker ook wel eens een Dansje? Het is belangrijk om je sucsessen te vieren. Dus ik zou zeggen heupjes los.

PS: Wilt u meer lezen over Simon de Danser? zie de link en onze bron van het “Regionaal archief uit Dordrecht”: https://www.regionaalarchiefdordrecht.nl/biografisch-woordenboek/simon-simonsz-de-danser/

Terug naar overzicht