Terug naar overzicht

Onze opdrachtgever is op zoek naar een gedreven software architect php waarbij je met name technische oplossingen gaat creëren binnen de E-commerce markt. Daarbij kan je denken aan grote B-to-B shops, maar zeker ook webwinkels gericht op consumenten met 100k traffic per week. Dus echt grote technische omgevingen waar jij aan gaat werken als php architect. De behoefte aan een Architect PHP is ontstaan, omdat er vaak op architectuur niveau beslissingen moeten worden genomen om echt vanuit de grond en de kern applicaties / websites beter te maken. Je krijgt hier dus alle vrijheid om dat in deze uitdaging te doen in Rotterdam. 

Functie omschrijving

Als software architect zijn er 3 pijlers waar je in deze functie aan moet voldoen: Het leveren van kwaliteit, continue kijken hoe zaken beter kunnen en heel veel plezier en schik in je werk hebben. Het framework wat in PHP hier heel veel gebruikt wordt is Symfony, je kijkt dus goed hoe zaken efficiënter kunnen en hoe jij de performance kan verbeteren van een applicatie. Daarbij kijk je goed hoe je naar standaarden toe kan werken zodat software of websites niet 2 keer hoeven te worden ontwikkeld.

Van alle oplossingen voor de klanten van de onderneming en de eigen producten van het bedrijf ben jij technisch eigenaar. Je weet je collega PHP developers te inspireren met geweldige ideeën, maar je kan ook zelf nog geïnspireerd raken. Je werkt intensief samen met een collega software architect en samen ontwikkelen jullie robuuste schaalbare software architectuur. 

Je kijkt goed hoe het development team van (10 man) nog efficiënter, beter en robuuster kan werken en naar een nieuw PHP niveau worden geholpen. Tevens vind je het leuk om als mentor te fungeren en andere beter te maken. Je hebt veel klantgesprekken en je vertaalt de klantbehoefte naar goede technische oplossingen. 

Als php software architect ben je super leergierig en blijf je leren. Je bent proactief en je behandelt je klanten alsof het je eigen onderneming is. 

Functie eisen

Als php software architect worden de volgende eisen gesteld om hier goed te kunnen werken en het ook leuk te hebben met z'n allen:

 • Enthousiaste en proactieve persoonlijkheid.
 • Afgeronde HBO / WO opleiding bij voorkeur richting computer science of informatica bijvoorbeeld maar dit is geen harde eis.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, waardoor je situaties en doelstellingen van de klant begrijpt en deze kan vertalen naar een technische oplossing.
 • Ruime ervaring met OOP, MVC, Symfony of Twig
 • Ervaring met tools op het gebied van deployment.
 • Ervaring met ERP of Pim Systemen is een pré. 

Bedrijfsprofiel

Deze organisatie bestaat uit 35 man, waaronder 15 PHP developers en daarnaast marketeers en designers en product owners, eigenlijk een compleet Agile team. Dit bedrijf heeft naast verschillende projecten voor klanten ook een paar eigen concepten die ook schaalbaar en geautomatiseerd doorlopen, op deze applicaties moet doorontwikkeling worden gedaan. De omzet van het bedrijf zit op 5 miljoen euro +. 

Arbeidsvoorwaarden

 • 25 Vakantiedagen
 • Laptop
 • Pensioenregeling
 • Salarisindicatie tussen de 5500 en 6000 euro bruto per maand op basis van 40 uur
 • Doorgroeimogelijkheden in deze snel groeiende organisatie naar bijvoorbeeld een positie van CTO.
 • Studie budget en je krijgt er ook de tijd voor
   

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures