Terug naar overzicht

Deze vacature biedt een spannende kans voor een Data Specialist die de mobiliteitssector wil helpen om datagedreven (vervoers)organisaties te worden. Als jij het type bent dat het onbekende niet uit de weg gaat en graag werkt aan complexe datavraagstukken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie omschrijving

Als Data Specialist bij dit bedrijf ga je aan de slag met complexe datavraagstukken en help je klanten in de mobiliteitssector om digitaal te transformeren naar datagedreven (vervoers)organisaties. Je bent een expert in het koppelen, analyseren en interpreteren van data en overtuigt klanten van de toegevoegde waarde hiervan. Je bent onderzoekend en ziet snel verbanden, waardoor je jouw kennis van data weet te koppelen aan de mobiliteitsvraag van de klant. Naast je werkzaamheden met klanten, werk je samen in een jong en gedreven team waar ruimte is voor humor, plezier en informele activiteiten. Solliciteer nu!

Functie eisen

 • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in Bedrijfskundige Informatica, Informatiekunde of Business Intelligence (of vergelijkbaar)
 • Je bent vloeiend in Nederlands, zowel spreken als schrijven
 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring als BI-specialist of Data (Intelligence) specialist
 • Je hebt hands-on ervaring met verschillende data-analysetechnieken, testen, visualisatie en optimalisatie
 • Je hebt ervaring met het werken in projecten en scrumteams en bent in staat om junior dataspecialisten te begeleiden
 • Je kunt informatie uit grote datasets halen en domeinvragen vertalen naar inzichten op een dashboard
 • Je bent analytisch, onderzoekend en communicatief sterk
 • Je bent bekend met verschillende tools en vaardigheden, zoals Business Intelligence en Advanced Analytics processen, Azure Synapse Analytics, Hadoop, Apache Spark, ELT-processen en datamodellering en datapresentatie met tools als Power BI of Tableau.

Bedrijfsprofiel

Dit bedrijf is toonaangevend op het gebied van duurzame en innovatieve IT-oplossingen voor mobiliteit. Ze werken nauw samen met opdrachtgevers om oplossingen op maat te bieden die de mobiliteit verbeteren, met name in verkeersleiding, inframonitoring en reisinformatie.Een van hun krachtige oplossingen is Multimodal Analytics, die mobiliteitsdata verrijkt en omzet in beslisinformatie. Gemeenten en provincies krijgen hiermee inzicht in de mobiliteit en kunnen de doorstroom verbeteren, wat resulteert in een veiligere en efficiëntere reiservaring.
Het bedrijf heeft een indrukwekkende klantenkring, waaronder grote namen als ProRail, NS, GVB en DOVA. Ze realiseren en onderhouden complexe informatie- en besturingssystemen voor verkeer en vervoer.

Het team bestaat uit gepassioneerde ontwikkelaars, testers, consultants en projectleiders die samenwerken om complexe informatie- en besturingssystemen te realiseren en te onderhouden. Bij dit bedrijf heerst een cultuur van toewijding en toewijding voor de wereld van verkeer en vervoer. Iedereen is gedreven om bij te dragen aan veilige, duurzame en voorspelbare reizen voor de reiziger.

Dit bedrijf onderscheidt zich door haar deskundigheid, betrokkenheid en passie. Met haar duurzame en innovatieve IT-oplossingen voor mobiliteit draagt dit bedrijf bij aan een betere wereld voor iedereen die op reis gaat.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een jaarcontract, maar altijd met de intentie tot een vast dienstverband
 • Een marktconform salaris met een vaste 13e maand, waardoor je weet waar je aan toe bent
 • Een gunstige pensioenregeling, zodat je ook aan je toekomst denkt
 • Maar liefst 30 vakantiedagen om te genieten van je vrije tijd
 • Een persoonlijk ontwikkel- en boekenbudget om jezelf te blijven ontwikkelen
 • Een flexibel mobiliteitsbudget op maat, zodat je kunt reizen zoals jij dat wilt
 • Een laptop van de zaak, zodat je overal aan de slag kunt
 • Hybride werken bij een flexibele werkgever, zodat je de perfecte balans tussen werk en privé kunt vinden.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures