"Ik ben een developer en werk niet in 020!"

Ik had deze week weer een prachtige developer aan de telefoon, die mij letterlijk zei: "Ik werk niet in 020, klaar!" Kijk, dat is duidelijke taal. Ik vertel hem in recruitmentjargon: "Maar daar krijg je 1500 euro per maand meer betaald." Daar zijn developers tegenwoordig echter niet meer gevoelig voor :) 

De developer zei ook nog: "Voor geen goud; als ik naar 020 ga, heb ik een burn-out. De Amsterdamse stad barst uit zijn voegen en je moet daar maar doorploegen." "Geef mij maar een Rotterdamse organisatie," was zijn reactie, "in plaats van lopen door een toeristenattractie."

Kijk, daar zit wat in! Ondanks dat er heel veel gebeurt op IT-gebied in Amsterdam, denk ik dat veel developers zich niet beseffen wat er in de andere grote steden en in de kleine steden in ons land gebeurt. Er is een nieuwe revolutie gaande in heel de wereld en als developer hoef je niet meer naar 020 als je dat niet wilt.
Je hebt in elke regio tegenwoordig wel 50 bedrijven in een straal van 40 km die naar jou op zoek zijn als PHP- of .Net-developer. Als ook dat je niet zint, kan je altijd nog werken als digitale nomade.

Nul-twintig, nul-tien, nul-zeventig, zet hem op, zet de wereld op zijn kop. Toch jammer dat Nederland niet mee doet aan het Wereld Kampioenschap voetbal dit jaar, ik wens u allen een mooi development jaar.