De toekomst van werk! Gebruik je talenten!

De laatste maanden zijn er vele rapporten die allemaal op het zelfde neerkomen en weergeven dat naar schatting 20% of meer van de huidige banen gaat verdwijnen. Het wereld economisch forum zegt zelf in een rapport dat meer dan 33% van de huidige banen gaat verdwijnen. Nieuwe technologieën bedreigen de huidige arbeidsmarkt, denk aan technologieën zoals Artificial intelligence, machine learning, Robotics, Mass3d Printing, Biotechnology, Chatbots, Virtual reality, Drones en Augmented Reality.

Er komen nieuwe banen bij die echte bepaalde digital sqills van werknemers verwachten. Vele start-ups bedreigen bestaande markten en er zijn bedrijven met weinig medewerkers die miljoenen soms miljarden omzet maken. Denk aan Instagram waar een omzet per medewerker wordt. En denk aan Whatsapp dat een omzet heeft van 19 miljard euro met 55 medewerkers, dat is omgerekend per medewerker een omzet van 345 miljoen euro. Dit is een ongekende omzet en er zijn naast de hele bekende tech bedrijven ook nog duizendend start-ups die bestaande markten bedreigen. Wat ik je kan meegeven als een recruiter; kijk naar bovenstaande nieuwe technologieën en kijk waar je talenten liggen en wat je leuk vindt, ga daarmee aan de gang en ontwikkel je talent! 

Ik wil vandaag tegen iedereen zeggen; blijf nieuwsgierig, gebruik je talenten en ontwikkel ze! Nogmaal; wees nieuwsgierig! Tevens enthousiast, want dat steekt de ander aan. En als je niet enthousiast bent over je baan, zoek dan iets anders waar je wel voor in de brand staat! Ga ervoor en laat je niet angst inpraten over de toekomst. Angst is een slechte raadgever. Ja, zaken, markten, technologieën en banen gaan veranderen maar is het niet als oude wijn in nieuwe zakken? Om nog mooi filosofisch af te sluiten  met deze blog, zie onderstaande van een bekende schrijver! 

"De zon komt op en de zon gaat onder en huigend ijlt zij naar de plaats waar zij op komt. De wind gaat naar het zuiden en draait naar noorden, aldoor draaiend gaat hij voort en op zijn kringloop keert de wind weer terug. Alle beken stromen naar de zee, nochtans wordt de zee niet vol naar de plaats waarheen de beken stromen, daarheen stromen zij altijd weer. Alle dingen zijn onuitsprekelijk vermoeiend; het oog wordt niet verzadigd van zien, en het oor wordt niet vervuld van horen. Wat geweest is, dat zal er zijn, en wat gedaan is, dat zal gedaan worden; er is niets nieuws onder de zon."

Ik wens u allen een fantastische carrière toe.